Diëtiste Ellen Vrancken
Gezonde voeding
De dag van vandaag wordt er zo veel gezegd en geschreven over gezonde voeding dat  mensen door het bos de bomen niet meer zien. Daarom is het ook mogelijk om langs te komen en samen te bekijken of je huidige eetpatroon nu zo (on)gezond is als je zelf denkt. We nemen dan ook rustig de tijd om mekaar te leren kennen en je krijgt de kans om al je vragen te stellen over gezonde voeding en een gezonde levensstijl. Ik leg je alles zo goed mogelijk uit zodat je er zelf een mening over kan vormen.

Advies om te vermageren

 

Wil je enkele kilo's afvallen of misschien wel meerdere, dan help ik je hier graag mee op weg. Het doel is om gewicht te verliezen zonder met het gevoel te leven dat je op dieet bent. Daarom spreken we liever over een gezond voedingspatroon en niet diëten. Dit klinkt misschien allemaal een beetje euforisch, maar in de realiteit merk ik dat mensen vaak te strikt omgaan met wat ze wel en niet mogen eten. Deze negatieve gevoelens zorgen ervoor dat het vaak niet lukt om gezond te blijven eten en leven. Door onze gewoontes te verbeteren, veranderen we ons lichaam én onze geest op een positieve manier en zal onze levenskwaliteit enorm verbeteren.

Om dit toe te passen, kijk ik naar jouw manier van leven en je eetgewoonten én ga ik na hoe we deze kunnen aanpassen. Ik geef praktische tips naar porties toe, het plannen van je maaltijden, hoe je een gezonde maaltijd samenstelt of hoe je kunt omgaan met bepaalde frustraties zonder naar eten te grijpen. Als we teveel of ongezond eten, is daar dikwijls een onderliggende reden voor waar we ons niet altijd bewust van zijn. Samen gaan we op zoek en pakken we het probleem met wortel aan.

 

Hoe ga ik te  werk? Ten eerste wil ik je leren kennen en peil naar je wensen en behoeften. We bespreken jouw manier van eten, leven en werken. Op basis hiervan stel ik een persoonlijk behandelingsplan op. We doen dit in meerdere, haalbare stappen en kijken hoe makkelijk je alle tips kan implementeren in je leven. Tijdens de opvolging kunnen we resultaten en bevindingen bespreken en aanpak eventueel bijstellen.

 

 

Mijn visie is dat het onze gewoontes en onze levensstijl zijn die we moeten aanpakken en niet de overtollige kilo's. Als we een gezonde levensstijl ontwikkelen, dan evolueren we ook naar een gezond gewicht dat we op lange termijn kunnen behouden.