Sportvoeding

Een sporter mag nog de beste coach, kinesitherapeut, sportarts e.a. hebben, maar wat als je de klop van de hamer krijgt tijdens één van je belangrijkste sportprestaties?

Als sportdiëtiste ken ik als geen ander het belang van een uitgebalanceerde sportvoeding!

De optimale voeding van een sporter hangt af van de duur en intensiteit van de sport, de trainingstijden, het gewenste lichaamsgewicht en het sportseizoen.

Goede sportvoeding is daarom een goed uitgebalanceerde voeding. Dat betekent dat alle voedingsstoffen in de juiste verhouding aanwezig zijn. Voldoende vocht, energie en vitamines bijvoorbeeld. Wat je eet zal elke dag bepalen hoe je je voelt, hoe je presteert en hoe je herstelt.

Ik help je graag op weg naar een geschikte sportvoeding. Tips en advies rond sportvoeding en sportdrank voor, tijdens en na de training/wedstrijd en geeft je een individueel aangepast sportvoedingsschema.

Waarom is een aangepaste sportvoeding van belang?

  • Een ideale lichaamssamenstelling
  • Snellere recuperatie
  • Verminderd risico op blessures
  • Betere prestaties
  • Beter trainingseffect doordat je de belastbaarheid op training kan verhogen!

Werkwijze:

1. Intakegesprek

We bekijken samen de invloed van enkele belangrijke gegevens (beroep, thuissituatie, gewichtsverloop, e.d.) die je individueel sportvoedingsadvies mee zullen bepalen. We bekijken je huidig voedingspatroon, je trainingsfrequentie en -intensiteit, zodat we het individuele sportvoedingsadvies daarop kunnen afstemmen. We bespreken wat de ideale sportvoeding inhoudt en bespreken je eerste werkpunten. Er wordt een uitvoerige lichaamsanalyse uitgevoerd met impedantiemeting en huidplooimeting.

2. Uitleg individueel sportvoedingsschema

In het 2e gesprek, 2 weken na het intakegesprek ontvang je jouw individueel sportvoedingsschema waar je meteen mee aan de slag kan . We bespreken wat je best voor, tijdens en na training of wedstrijden eet en drinkt. Er wordt een verschil gemaakt tussen trainingsdagen en rustdagen.

3. Opvolgconsultaties

We volgen je verder op bij het streven naar jouw doel. We bespreken ook de wedstrijddagen. Daar wordt ook een apart voedingsschema opgesteld. We bespreken de eventuele moeilijkheden zoals stages, sportvoedingssupplementen, … en zoeken samen naar een gepaste oplossing. We volgen je lichaamssamenstelling en sturen bij waar nodig.

Als voedingsdeskundige met specialisatie sportvoeding ben ik zeer goed geplaatst om er, samen met u, voor te zorgen dat het aspect 'voeding' een positieve invloed heeft op uw sportieve prestaties.