Diëtiste Ellen Vrancken
Sportvoeding

Sporters weten dat een uitgebalanceerde voeding onmisbaar is want deze geeft het lichaam de brandstof om te trainen en het leveren van prestaties. Of je nu in opbouwfase zit, of net in een periode van recuperatie, steeds dien je doordacht je maaltijden samen te stellen en je lichaam te geven wat het nodig heeft. Niet meer, maar zeker ook niet minder. 

 
De optimale voeding voor een sporter hangt sterk af van de duur en intensiteit van de sport, de trainingstijden, het gewenste lichaamsgewicht en het sportseizoen. Goede sportvoeding is daarom een goed uitgebalanceerde voeding. Dat betekent dat alle voedingsstoffen in de juiste verhouding aanwezig zijn (voldoende vocht, energie, vitamines, ...). Wat je eet zal elke dag bepalen hoe je je voelt, hoe je presteert en hoe je herstelt.

Ligna Pharma zorgt bij sporters voor optimalisatie van  spiermassa en een betere recuperatie. 

  • Om meer spiermassa op te bouwen
  • Voor een betere recuperatie na fysieke inspanningen
  • Als lichte maaltijd voor het sporten
  • Als eiwitrijke maaltijd
Ik help je graag op weg met individuele tips en advies voor inname van sportvoeding en sportdrank voor, tijdens en na de training/wedstrijd. Je krijgt je persoonlijk uitgebalanceerd sportvoedingsschema op maat aangeboden!